In het hoofd van een uithaler coke uit de containers haven Rotterdam

1 video

Waarom zijn er jongens die als uithaler geld verdienen, wat gaat er om in het hoofd van een uithaler en hoe groot is het probleem van uithalers in de havens

Jongens tussen de 18 en 26 jaar halen coke uit de containers in Rotterdam, de jongste dader was 14. Danny sprak met 2 uithalers die vertelden wat hun drijft om uithaler te worden, het antwoord is geld, per job of klus kan een uithaler 500 euro verdienen. De uithalers gaan vaak in een groep, er is er altijd eentje die een wapen heeft. De uithaler die Danny sprak zegt dat het makkelijk en veel geld is om te verdienen om een tas met coke van A naar B te brengen, levert veel op en je kan er mooie spullen van kopen.

Steeds meer uithalers worden gepakt en worden ook veroordeeld tot gevangenisstraffen van 2 jaar. Ook Havenmedewerkers worden omgekocht om te helpen bij het uithalen van drugs. Sommige uithalers overnachten in een container die leeg is. Veel uithalers weten niet waar ze moeten zijn, ze moeten echt zoeken naar de container.

Wat moet er gebeuren om uithalers tegen te gaan, niets zegt een medewerker van de Haven. Je kan er geen knok ploeg neerzetten, of hekken met stroom er op zetten. Onderstaande video geeft je een beeld van een uithaler.

Aanbevolen artikelen