Drie Vrouwen gevangenissen Nederland, Ter Peel, Zwolle en Nieuwersluis

Er zijn 3 vrouwen gevangenissen in Nederland namelijk P.I Ter Peel in Evertsoord, P.I Zwolle en P.I Nieuwersluis in Utrecht. Ik heb in alle 3 de gevangenissen gezeten. Volgens Google zijn er meer, nou volgens mij niet, maar goed.

P.I. Ter Peel in Evertsoord

In Ter Peel zit een Huis van bewaring, deze bestaat uit een normale Huis van Bewaring (HvB) en een bijzondere zorg. Daarnaast kent Ter Peel ook een gevangenis waar de vrouwen hun straf uitzitten nadat ze zijn veroordeeld, P.I Ter Peel kent ook een half open kamp, dit houd in dat de vrouwen voorbereid worden op de terug keer in de maatschappij. Veel vrouwen die hier komen in het Huis van Bewaring stromen direct door naar de bijzondere afdeling, vele hebben geestelijke problemen. Ik heb ook op de bijzondere afdeling gezeten, hier krijgen mensen extra zorg. P.I Ter Peel kent 6 Isolatiecellen, ik heb daar 6 dagen gezeten.

P.I Zwolle

In Zwolle zitten zowel mannen als vrouwen, tegenwoordig zit er ook een afdeling waar terroristen zitten, ik weet niet of dat er jaren geleden ook zat, het zal wel veranderd zijn. In ieder geval kent P.I Zwolle ook een Huis van Bewaring en een gevangenis. P.I Zwolle heeft geen half open kamp zoals in Ter Peel. P.I Zwolle kent meerdere isolatie cellen, ik heb daar 7 dagen gezeten.

P.I Nieuwersluis

Nieuwersluis of Nieuwegein, vele geven het verschillende namen, het is voor mij P.I Nieuwersluis wat ligt in Breukelen vlak bij de Mc Donalds, tenminste daar kwam ik langs toen ik er heen gebracht werd. Nieuwersluis kent een Huis van Bewaring en een gevangenis, deze zitten tegenover elkaar. Wat betreft Iso cellen, die zitten er zeker, of ik daar gezeten heb, nee in deze niet.

Het spookt in P.I Nieuwersluis

De beste P.I is Ter Peel, de minste is P.I Nieuwersluis, ik vind ze daar erg vervelend en het spookt daar letterlijk midden in de nacht. Luiken die open gaan, en als je dan onder de deur kijkt dan staat er niemand. Telefoons die rinkelen, aangezien je 4 telefoons hebt op de afdeling waar mensen kunnen bellen.

Het standbye lampje van mijn tv begon elke nacht om 03.00 te knipperen en je hoorde vaak geschuivel in de gangen. Bewaarders waren het niet want die lopen altijd met hun sleutelbossen te zwaaien en hoor je van verre al aankomen. Ik heb het gevraagd aan medegedetineerde of zij dezelfde dingen ervaarde als ik en het antwoord was ja. Er zijn daar ook mensen gestorven. Ik ben op een gegeven moment met mijn hoofd naar de deur gaan liggen

Soms bleef mijn celdeur gewoon dicht omdat ze mij vergeten waren, en als je het dan vroeg dan beweerde ze dat het niet zo was. Reintergratie was er wel maar ook dat gaat helemaal nergens over. Ik vind het een zooi in Nieuwersluis en hoop er nooit meer te komen. Ik had al een briefje ingevuld voor overplaatsing naar Ter Peel.

De communicatie in P.I Nieuwersluis is waardeloos, ik had daar een Televerhoor waar ik niets van af wist en dat liep voor geen meter

Aanbevolen