Tweede inleidende zitting in de zaak Fouad Lakhlili rechtbank Rotterdam

Het Openbaar Ministerie noemde dit motief tijdens de tweede inleidende zitting in deze zaak. Fouad L. was opnieuw niet zelf aanwezig.

De 32-jarige Rotterdammer heeft bekend, maar beroept zich op zijn zwijgrecht. Op 28 september schoot hij eerst zijn buurvrouw Marlous en haar dochter Romy dood in hun woning in Rotterdam-West.

Daarna reed hij op de motor naar het Erasmus MC en doodde docent en huisarts Jurgen Damen.
Fouad L. had er tien jaar studie opzitten, maar kreeg van de examencommissie geen diploma als basisarts. Eerst moest er een onderzoek komen naar zijn geestesgesteldheid. Het Erasmus MC maakte zich zorgen na een brief van het Openbaar Ministerie. Daarin werd vermeld dat hij was veroordeeld voor dierenmishandeling.

Fouad L. schoot drie mensen dood: hoe een gefrustreerde student en dierenbeul wraak wilde nemen
Een wereld zonder vrouwen

Zijn buurvrouw Marlous was een van degenen die melding hadden gemaakt van de dierenmishandeling en zijn opvallend vreemde gedrag. Het OM zegt nog onderzoek te doen naar zijn berichten op sociale media. Daarin schrijft hij dat hij zichzelf superieur vindt en hij droomt van een wereld zonder vrouwen.

Het OM kijkt ook naar de klachten die Fouad L. had ingediend bij de examencommissie van het Erasmus MC. Verder wordt zijn mailverkeer onder de loep genomen omdat daaruit kan blijken hoe hij aan de wapens is gekomen.

Advocaat Nolte van Fouad zei op dit moment nog geen onderzoekswensen te hebben. Zij wil wachten tot het dossier compleet is.

Op 4 juli zal er een volgende korte zitting zijn in Rotterdam. Het is nog niet bekend wanneer de zaak inhoudelijk wordt behandeld.

Aanbevolen