Wie verzorgt de uitvoering van een Taakstraf

Een taakstraf wordt opgelegd door de rechter en wordt uitgevoerd door de dader, de taakstraf wordt verzorgt door de Reclassering

Als er in een vonnis staat dat de dader een taakstraf moet uitvoeren dan gebeurd dat onder leiding van de Reclassering. de Reclassering neemt contact op met je over de uitvoer van je taakstraf, er volgt een telefonische intake waarin jou persoonlijke omstandigheden worden besproken en wanneer je je taakstraf kunt uitvoeren.

De Reclassering bepaald waar je je taakstraf gaat uitvoeren, intern of extern bij een bedrijf. Intern is groepsverband, daarin ga je met andere taakstraffers in een bos aan het werk. Extern is bij een bedrijf waar jij alleen je taakstraf uitvoert.

Je krijgt een gesprek met het bedrijf en iemand van de Reclassering, bespreekt hoeveel uur je per dag je taakstraf uit gaat voeren, je tekent het en je bent aan je taakstraf. Je mag niet zelf een bedrijf kiezen waar je je taakstraf gaat uitvoeren, soms zijn er 2 mogelijkheden, maar veel smaken zijn er gewoon niet.

Aanbevolen artikelen