Andrew Tate en Tristan Tate opnieuw opgepakt in Roemenië

De omstreden Brits-Amerikaanse influencers Andrew Tate en zijn broer Tristan zijn in Roemenië gearresteerd, meldt de Britse omroep BBC. De aanhouding volgt op een arrestatiebevel van Groot-Brittannië. De broers worden verdacht van seksuele misdrijven.

De seksuele misdrijven zouden in de periode van 2012 tot 2015 hebben plaatsgevonden. De BBC meldt dat ook Britse personen slachtoffer zouden zijn geworden.

Een woordvoerder van de broers ontkent de beschuldigingen. De broers stellen dat het ‘eeuwenoude beschuldigingen’ zijn, waar ‘geen substantieel nieuw bewijs voor is’.
Vrouwen uitgebuit

Vorig jaar bleek uit gelekte chatberichten van het online platform van voormalig kickbokser Andrew Tate, The War Room, dat tientallen vrouwen zouden zijn uitgebuit. Op het platform werd een ‘cursus’ aangeboden waar mannen werd geleerd hoe ze vrouwen konden dwingen seksuele handelingen uit te voeren.

De omstreden Amerikaans-Britse influencer en zijn broer Tristan werden eind 2022 ook al opgepakt in Roemenië op verdenking van mensenhandel en verkrachting.

De broers zouden veel geld verdienen met het uitbuiten van vrouwen ‘door hen te dwingen pornografisch materiaal te maken dat tegen betaling online te bekijken is’, stond in de aanklacht.

Op het internet deed Andrew Tate veel vrouwonvriendelijke, homofobe en racistische uitspraken. Hij zei onder meer dat vrouwen die geen maagd meer zijn ‘gebruikte goederen’ en ’tweedehands’ zijn. Depressie en mentale ziekten waren volgens Tate ‘niet echt’.

 

 

Aanbevolen