Morena van Baaren persrechter over 8 jaar cel Suraj A

Morena van Baaren persrechter OM Rotterdam over 8 jaar cel Suraj A voor het doodrijden gezin in Rotterdam op tweede kerstdag 2022.

Het is een hoge straf, omdat A. wordt veroordeeld voor drie keer doodslag, in plaats van het veroorzaken van een dodelijk verkeersongeluk. De rechter vindt dat doodslag wettelijk en overtuigend is bewezen, omdat A. niet alleen te hard en door rood reed, maar ook een alcoholpromille van 1.53 in zijn bloed had (de maximum toegestane hoeveelheid voor een man is 0.5 promille), ruim drie keer de toegestane hoeveelheid.

“Met uw handelen heeft u groot verdriet en onherstelbaar leed veroorzaakt”, zei de rechter vandaag. De zussen van Junior zijn blij met de veroordeling, maar hadden graag gewild dat A. ook een rijontzegging opgelegd zou krijgen.

Morena van Baaren persrechter :  Als je kijkt naar wat deze meneer heeft gedaan hij is met alcohol op in de auto gestapt, dat is natuurlijk ontzettend gevaarlijk, hij heeft veel te hard gereden, hij heeft door rood gereden, het was een druk kruispunt, hij heeft ook niet echt geprobeerd het ongeval te ontwijken er waren bijvoorbeeld geen remsporen, dus meneer heeft de kans voor lief genomen dat hij mensen doodreed.

 

Aanbevolen