Mijn detentie tijd op Politiebureau Zuidplein tot en met P.I. Nieuwersluis 2022

Ik heb mezelf gemeld op het politiebureau Zuidplein waar ik heel veel spijt van heb. What goes in never comes out, helaas was dat ook zo. Ik heb 4 lange dagen op het politiebureau Zuidplein in Rotterdam doorgebracht, nu heb ik op het Politiebureau op Marconiplein ook weleens gezeten maar dan zit je toch anders in omdat je deels schudlig bent. Nu wist ik zelf dat ik onschuldig ben, dan zit je daar niet zo fijn. Ik had 1 deken, geen boeken of tijdschriften, gewoon helemaal niks, dan duren de seconden uren.

Op Zuidplein zijn ze anders en nogal vrij irritant. Ik had letterlijk niks. Soms werd ik overgeslagen met eten, soms met luchten. Aan oproepen via de intercom in de cel werd veelal geen gehoor gegeven. Er hing ergens boven in een cel een klok, wat op het Marconiplein niet zo was, alleen die klok liep een uur achter. Het politieverhoor werd door een onbeschofte aso rechercheur gehouden die veelal homofobische opmerkingen maakte, ik heb daar later ook een klacht over ingedient.

Ik heb nog nooit zo’n achterlijk verhoor meegemaakt als dit, ik heb het nog een aantal keer terug gelezen, maar ik kan er geen touw aan vast knopen. De rechercheur komt meer over als een zwakbegaafde mafketel die niet helemaal 100 is in zijn bovenkamer. Bovendien stonk ie een uur in de wind, vond het stoer om met zijn dienstwapen en al in een arrestantencel te verschijnen, wat geen eens mag. In het gebouw mag niemand een dienst wapen dragen.

Rechter-Commissaris Den Haag Aso

Ik werd op de 4de dag op het politiebureau onder de douche vandaan gehaald omdat ik op transport moest naar de rechtbank in Den Haag. Ik heb daar van half 9 in de ochtend tot half 8 in de avond gezeten, gelukkig hadden ze wel een radio, die helaas elke keer uitviel. Er stond op een papier die je kreeg dat je indien om half 6 in de avond er nog steeds zat je avond eten kreeg, nou ik heb niks gekregen, zelfs geen middag eten, alleen 2 keer koffie.

De rechter-commissaris zat de hele zitting uit het raam te staren, er werd niet geluisterd ook niet na het betoog van mijn advocaat die echt zijn best deed. Ik heb deze advocaat al sinds 2005. Zelfs de politie ambtenaar zei dat mijn advocaat echt zijn best deed, maar de rechter-commissaris luisterde niet en had zijn oordeel al klaar voordat de zitting begon. Hij is daar later door mijn advocaat nog op aangesproken en staat er bekend om dat het een eikel is, hij was vroeger zelf advocaat, hoe hij dan rechter-commissaris kan worden is nog steeds een raadsel.

P.I Nieuwersluis Utrecht

Om half 8 in de avond werd ik met nog iemand met een DJI bus vervoerd naar P.I Nieuwersluis, de rit was in mijn ogen gevaarlijk, de chauffeur reed met 130 km door een woonwijk, er zaten geen gordels in de bus. Eerst werden er nog andere gedetineerde afgezet bij een andere Huis van Bewaring. Ik kwam om half 10 in de avond aan bij P.I Nieuwersluis. Ik heb daar 20 minuten in een wachtcel gezeten, daarna werd ik na visitatie gebracht waar ik een pakket kreeg met koffie, sigaretten, wat kleding, 3 onderbroeken en 3 paar sokken. Op de afdeling kreeg ik 3 magnetron maaltijden, half brood en wat beleg.

Openingsscene Prison Break

Op zaterdag werd er recreatie gehouden, eenmaal mijn celdeur open, stapte ik naar buiten, ik hoorde iemand schreeuwen en zag iemand op de grond liggen met een aantal bewaarders erop, direct ben ik in mijn cel terug gegaan, en de werd er geroepen dat iedereen ingesloten werd. Daarna veel geschreeuw en gehuil. Dit is letterlijk hetzelfde als de openingsscene in Prison Break seizoen 1 episode 1, het is precies hetzelfde.

2 uur later gingen de celdeuren weer open, wat er precies gebeurd was, geen idee, maar de vrouw is naar de isolatiecel gebracht en overgebracht naar de bijzondere afdeling.

Ik heb veelal in mijn cel doorgebracht, heb nauwelijks gelucht, de bibliotheek was veelal gesloten om onbekende reden. Het eten heb ik veelal weggegooid, ik ben ook 8 kilo afgevallen. De TV viel vaak uit zodra je de koelkast open deed. Het waren alleen magnetron maaltijden die je kreeg. Je had een mentor maar die deed pas was als je daar langer als 7 weken zat. Mijn celdeur werd vaak dichtgelaten omdat ze mij vergeten waren met luchten.

De arbeid was er wel, maar ik werd op een wachtlijst geplaatst, de wachtijden bedroeg 7 maanden wat ik van medegedetineerden hoorde, ofterwijl .. je zit de hele dag op cel. Bellen kon nauwelijks, zodra er recreatie was vloog iedereen naar de telefoon cel. Mijn advocaat kon ik nauwelijks bereiken. Voor alles moest je betalen en voor alles moest je in briefje invullen.

Televerhoor Storing

Met het Televerhoor waar ik niks van af wist, ging van alles mis. Ik schrok toen ik op het scherm de rechtszaal zag, ik was niet op de hoogte dat er een Televerhoor was. Ik kon de rechters wel horen maar zij konden mij niet horen, ondanks vele pogingen van een connectie verbinding, bleef het zo. Ik kon tijdens het verhoor bij de raadkamer niks zeggen.

Flauwgevallen in Cel

Ik ben 1 keer midden in de nacht flauwgevallen, niemand heeft dat gemerkt. Ik leed aan hyperventilatie wat voelt als of je een hart aanval krijgt. Ik ben veel afgevallen. Het spookt ook nog eens in P.I. Nieuwersluis. Ik ben tijdens recreatie in elkaar gestort, waardoor ik door medegetineerde ben opgevangen en zij mij sigaretten gaven en te eten. Zonder hun had ik het niet gered.

De vrijlating

Mevrouw U bent Vrij !!! galmde het tijden recreatie op vrijdag 29 september. Dat was het mooiste bericht van het hele jaar 2022. Om half 11 werd ik vrij gelaten. Om 14.00 was ik thuis, het eerste wat ik deed was een hele warme douche nemen. De dagen die ik doorgebracht heb waren afschuwelijk, met idee in je hoofd dat je onschuldig bent en geen kant op kan, je eet niet meer, je zit de hele dag in een cel met alleen TV, soms had ik geen koffie meer waarna ik noodgedwongen maar warm water dronk. De douche was koud.

Ik heb nog steeds nachtmerries over de tijd in Nieuwersluis. De zitting die ik heb is op 27 December 2022. Gezellig zo vlak na kerst. Ik heb een kut kerst.

Vrijspraak

Inmiddels is de zitting geweest en ben vrijgesproken

Aanbevolen