Rechter M. Scheffers uitspraak Vian N. voor explosie Vlaardingse loodgieter

Vian N. moet 14 maanden de cel in voor zijn rol bij het plaatsen van explosieven bij de Vlaardingse loodgieter. Tegen de Rotterdammer was 24 maanden cel geëist. Vian N., zoals hij heet, stond terecht voor één van de inmiddels dertien aanslagen op huizen van de loodgieter en zijn familie.

N. zou niet zelf een explosief hebben geplaatst, maar bommenleggers naar Vlaardingen hebben gereden. Hij kon worden opgepakt omdat een getuige het kenteken van zijn auto had genoteerd.

De straf tegen Vian N. valt lager uit dan het Openbaar Ministerie had geëist, meldt een verslaggever van Omroep Twee. Dat is zo omdat de 27-jarige man de bestuurder van een auto was, en niet zelf het explosief heeft geplaatst. Ook is de man nog niet eerder veroordeeld.

Los van de celstraf moet N. samen met een andere verdachte bijna 26 duizend euro aan schadevergoeding betalen. Ook krijgt hij een locatieverbod voor Vlaardingen.

Inmiddels zitten acht verdachten vast voor de explosies in Vlaardingen. Geen van hen heeft tot nu toe iets willen zeggen over hun opdrachtgever of het motief achter de reeks aanslagen die Vlaardingen al een jaar in hun greep houden.

Rechter M. Scheffers : De reeks ontploffingen leidt ook voor omwonenden en in algemene zin  de samenleving tot onrust en gevoelens van angst en onveiligheid. De verdachte heeft met zijn handelen bijgedragen aan deze intimiderende vorm van geweld

 

 

Aanbevolen