Paul Morsch persofficier OM Rotterdam over twee tipgevers Minh Nghia V

Twee tipgevers die met informatie kwamen over de 49-jarige verdachte van het schietincident in Zwijndrecht krijgen de beloofde beloning uitgekeerd. Vandaag heeft de rechtbank ook bepaald dat de verdachte 90 dagen langer blijft vastzitten. De man met de bijnaam Lucky wordt verdacht van moord en een poging tot moord.

De hoofdofficier van justitie van het Rotterdamse parket loofde een beloning uit van 30.000 euro voor de gouden tip die zou leiden tot de aanhouding van de verdachte. Het Openbaar Ministerie maakt nu bekend dat die beloning wordt uitgekeerd.

Paul Morsch persofficier : We hebben in deze zaak twee zeer waardevolle meldingen binnengekregen die ons heel erg hebben geholpen en om die reden wordt het geld uitgeloofd en nu uitgekeerd aan die twee personen.

NOS :  En waarmee hebben zij precies geholpen ?

Paul Morsch : Zijn waardevolle tips die hebben geleid tot indentificatie en locatie van meneer, en dat heeft ons zeer geholpen in deze zaak, wij hebben natuurlijk al heel lang bezig waren met onderzoek naar zijn verblijfplaats en om hem te vinden.

Minh V. wordt ervan verdacht op 21 januari een 66-jarige vrouw te hebben doodgeschoten bij een winkelcentrum in Zwijndrecht. Ook haar dochter, de 38-jarige Anneke, werd neergeschoten.

Zij kwam in het ziekenhuis terecht. Na de schietpartij was V. onvindbaar, tot hij op 25 februari werd aangehouden in Schiedam.

 

 

Aanbevolen