Mara van den Berg persofficier over de veroordeling Rapper JoeyAK

De rechtbank in Amsterdam heeft vandaag de 27-jarige Joël H., beter bekend als rapper JoeyAK, veroordeeld tot vier jaar cel voor zijn rol in onder meer de ontvoering van een rivaliserende rapper, Kobus L.

De strafzaak tegen medeverdachte Danzel Silos (26) – rapper Bigidagoe – werd door de rechtbank als geëindigd beschouwd. Hij is op 25 februari in Amsterdam doodgeschoten.

De rechtbank noemde het overlijden van Silos door een schietincident ‘verschrikkelijk nieuws voor zijn nabestaanden en vrienden, onder wie de verdachten’. De rechtbankvoorzitter condoleerde hen met het verlies. De wet schrijft voor dat met de dood van een verdachte het recht op strafvervolging komt te vervallen.

Oorspronkelijk was tegen Bigidagoe vier jaar cel geëist. Tegen H. was zeven jaar cel geëist. De straf voor H. viel lager uit, omdat de rechtbank oordeelde dat hij alleen betrokken was bij het begin bij de ontvoering.

Mara van den Berg Officier van justitie : Maar we zien natuurlijk ook dat een groot gedeelte daarvan zich bezig houd met diverse criminelen activiteiten.  We pakken niet alleen degene aan die in de cocaïne handel zitten maar ook degene er om heen zoals de partners die profiteren van het geldelijk gewin.

 

 

Aanbevolen