Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over bekentenis van Fouad Lakhlili

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie OM Rotterdam vertelt aan de Rijnmond meer over Fouad Lakhlili en het bekennen van de schietpartijen.

Fouad Lakhlili die wordt verdacht van de moord op zijn buren en een docent in het Erasmus Medisch Centrum heeft de schietpartijen aanvankelijk bekend. Daarna beroept Fouad L. zich op zijn zwijgrecht, meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam.

De verdachte wordt in de komende tijd psychisch onderzocht. Dat gebeurt in het Pieter Baan Centrum. Het Openbaar Ministerie zegt dat het onderzoek in volle gang is.

Daniëlle van Zetten Officier van justitie : De verdachte is een aantal keer gehoord en in eerste instantie heeft een bekenende verklaring afgelegd, maar daarna niet meer, hij beroept zich inmiddels op zijn zwijgrecht.

Wat heeft ie verklaard ?

Daniëlle van Zetten : Daar kan ik op dit moment in het belang van het onderzoek ook verder geen uitspraken over doen.

De rechter-commissaris heeft eerder een vordering van de officier van justitie bevolen dat hij moet worden geobserveerd in Pieter Baan centrum, dat bevel is afgegeven en daar zal ie naar toegaan om meer zicht te krijgen op zijn persoon.

 

 

Aanbevolen