Reena Dhoen persofficier over Fouad Lakhlili Pro-forma zitting Rechtbank Rotterdam

In Rotterdam is vandaag de rechtszaak begonnen tegen de Erasmus schutter Fouad L. De zitting werd nog niet inhoudelijk behandeld, het was een Pro-forma zitting. Fouad L. was zelf niet aanwezig bij de zitting.

De eerste openbare rechtszitting over het Rotterdamse schietdrama is maandag voor de nabestaanden ‘een loodzware dag’. Voor de eerste keer horen zij de namen van hun geliefde dochter, zus en moeder in de rechtszaal als slachtoffers van een afschuwelijk misdrijf. Het komt aan als ‘een ware mokerslag’, zegt Niels Dekker van Namens de Familie, de partij die de ouders van Marlous, haar broer en zus, haar kinderen en hun vader bijstaat.

De drie slachtoffers van Fouad L. (32) hadden geen enkele kans zijn gerichte aanval te overleven. Met een vuurwapen, voorzien van een groene laser als richtmiddel, schoot de Rotterdammer op het hoofd of lichaam van buurvrouw Marlous, buurmeisje Romy en huisarts Jurgen Damen.

Een volle tribune met nabestaanden, maar een lege stoel van de verdachte in de Rotterdamse rechtbank maandagmiddag. Fouad L. is niet bij de eerste openbare zitting over het schietdrama, dat drie slachtoffers het leven kostte en Rotterdam eind september deed schrikken.

De verdenkingen aan zijn adres geven met het gruwelijke laserdetail een beeld van de gebeurtenissen die fatale dag.

Nadat hij zijn buurmeisje, dat de deur opende, én haar moeder in de woning had doodgeschoten, vertrok hij naar het Erasmus MC. Zijn eigen woning aan het Heiman Dullaertplein in lichtelaaie achterlatend. Hij zou brand hebben gesticht door benzine of een andere brandbare vloeistof te gebruiken.

Reena Dhoen persofficier OM Rotterdam :  Hij wordt verdacht van drie keer moord, twee keer brandstichting, het hebben van drie vuurwapens, bedreiging van persoon waarbij ook vuurwapen gericht is op hen en in de lucht is geschoten.

 

 

Aanbevolen