Reena Dhoen persofficier OM Rotterdam verdachte feiten tegen Fouad Lakhlili

Reena Dhoen persofficier van het Openbaar Ministerie Rotterdam vertelt waar Fouad Lakhlili van wordt verdacht. De zitting was een pro-forma zitting en Fouad Lakhlili was daar niet zelf aanwezig. De zaal in de beveiligde rechtbank zat bom vol met nabestaanden die het drama hebben meegemaakt, sommige waren opgelucht dat Fouad er niet was, andere niet.

Geneeskundestudent Fouad L. (32) heeft vlak na zijn acties bekend, maar doet er sindsdien het zwijgen toe. Het Openbaar Ministerie vervolgt hem voor drie moorden op zijn buurvrouwen en op Jurgen Damen.

Daarnaast staat hij terecht voor het bezit van drie vuurwapens, brandstichting in zijn eigen woning en in het gebouw van het Erasmus Medisch Centrum, diefstal met geweld van een toegangspas en het bedreigen van drie mensen door een wapen op ze te richten en in de lucht te schieten.

Fouad L. heeft iets meer dan een uur door het EMC gelopen, op verschillende verdiepingen. De mensen die hem in de weg liepen bedreigde hij met de vuurwapens. Hij vertelde later aan de politie dat hij op zoek was naar een toegangspas waarmee hij ruimten in kon gaan die hij met zijn studentenpas niet kon openen. Hij bedreigde uiteindelijk een medewerker met een wapen en nam hem zijn pas af.

Om 15.40 wist de politie Fouad L. aan te houden buiten het Erasmus Medisch Centrum.

Reena Dhoen persofficier :  Fouad L wordt er van verdacht van de volgende feiten, drie keer moord, twee keer brandstichting, het hebben van drie vuurwapens, bedreiging met geweld tot een toegangspas in het ziekenhuis, het bedreigen van drie personen door een wapen op hen te richten, daarbij ook in de lucht te schieten.

 

 

Aanbevolen