Linda van den Oever Persofficier over aanhouding Inez Weski

Inez Weski, de advocaat van topcrimineel Ridouan Taghi, is gearresteerd. Dat bevestigen bronnen rondom het onderzoek aan RTL Nieuws na berichtgeving van De Telegraaf. Ze wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, die bezig is met internationale drugshandel en witwassen.

Het Openbaar Ministerie schrijft over de aanhouding in een persbericht. De arrestatie heeft plaatsgevonden na een onderzoek naar Weski’s rol bij het doorspelen van informatie van Ridouan Taghi naar de buitenwereld. De topcrimineel zit in de Extra Beveiligde Inrichting (EBI).

Linda van den Oever Persofficier : Uit onderzoek is naar voren gekomen door ontsleutelde berichten die de afgelopen zomer naar voren zijn gekomen dat er door die criminele organisatie ook over wordt gesproken dat er berichten van en naar die organisatie aan haar gedetineerde cliënt zijn verstrekt.

Nos : Dan zou zijn een soort van doorgeef luik zijn geweest

Linda van den Oever : Dat is wat er uit die berichten zou kunnen blijken.

 

 

Linda van den Oever RTL Nieuws : Ze is aangehouden omdat wij haar verdenken dat zij deel uit maakt van een criminele organisatie. Uit de gekraakte of versleutelde berichtgeving bleek dat er gesproken werd over deze advocaate en dat er informatie van en via haar naar binnen en naar buiten zou worden gespeeld. Vandaag vind er ook een doorzoeking plaats van haar woning en haar advocaten kantoor uiteraard onder aanwezigheid van de rechter-commissaris en de Deken van Orde van advocaten.

 

 

 

Aanbevolen