Willem Engel Wrakings Verzoek Ongegrond Rechtbank Rotterdam

De wrakingskamer noemt het verzoek nu ‘ongegrond’. In al zijn strafzaken was het de derde keer dat Engel het vertrouwen in de rechters opzegde

Rechter vind dat het wrakings verzoek misbruikt kan worden in een vorm van een Hoger Beroep, terwijl de uitspraak nog geen eens is geweest. Dat is kort gezegt de uitspraak van de rechter in het wrakings verzoek tegen rechter Jacco Janssen.

Willem Engel hield een betoog en had het over Norbert Dikkeboom, hij liet daarbij ook een audio fragment afspelen. Daarnaast melde Engel dat hij 5 aangiftes gedaan heeft tegen Norbert en dat deze waren geseponeerd, maar dat is logisch, tegenaangiftes kunnen pas als de hele zaak is afgelopen en er een defenitief vonnis is.

De wrakingskamer stelt dat het niet direct terechtwijzen van het OM en het nog niet horen van getuigen geen reden is om een rechtbank te wraken. “Een tussentijdse beslissing is geen reden voor wraking. Het vonnis kan nog alle kanten opgaan en kan bijvoorbeeld ook een tussenvonnis worden.”

Twitterberichten, wraakte de rechtbank op maandag 9 januari. De voorman van de voormalige actiegroep Viruswaarheid gaf aan geen vertrouwen meer te hebben in de rechtbankvoorzitter. “Ik krijg de indruk dat u het regime ondersteunt,” zei Engel tegen de rechtbank. “U staat politiek recht tegenover Viruswaarheid.” Senior strafrechter Jacco Janssen reageerde vorige week zichtbaar geïrriteerd op de wraking. “Waarom wraakt u ons nu? Wáárom?! Ik vind dit heel vervelend, klopt! Daar zal ik eerlijk in zijn!”

Engel droeg meerdere argumenten bij de wrakingskamer aan waarmee hij zijn visie van vooringenomenheid van de leden van de rechtbank wilde ondersteunen. Zo wees hij op een veroordelend vonnis van de voorzitter van de rechtbank in een zaak van een ‘coronahoester’ en was hij het oneens met het feit dat de rechtbank later direct besliste op zijn verzoeken. Alle bezwaren zijn door de wrakingskamer afgewezen.

Advocaat van Engel was ook aanwezig evenals de 3 rechters waaronder Jacco Janssen. Wat betreft de Tweet, van wie kan de zaak morgen overnemen, Jacco had spierpijn, hij sport nooit en had gesport met zijn dochter. Willem Engel dacht dat de tweet over hem ging. Beetje vaag allemaal. Wat een aardige rechter zat er, hele rustige man, toffe gast die rechter net als Jacco Janssen.

Video Wraakingsverzoek

 

Bron Potkaars
Aanbevolen artikelen