Willem Engel volledig vrijgesproken van de Collectieve Aangifte

Willem Engel is volledige vrijgesproken van alle 5 de punten die in de Collectieve Aangifte staan vermeld, veroordeling is op 1 punt die OM Rotterdam zelf heeft toegevoegd

Willem Engel is volledige vrijgesproken van alle 5 de punten die in de Collectieve Aangifte staan vermeld. Willem is alleen veroordeeld voor 1 ten laste gelegde feit die het Openbaar Ministerie zelf heeft toegevoegd. Of beter gezegd volledige vrijspraak van de Collectieve aangifte die is opgestart door Norbert Dikkeboom, de notitie want een officiele aangifte is het niet is ondertekend door iets meer dan 22.000 mensen valt hierbij in het niets. Het Openbaar Ministerie kan zeker een ten laste legging toevoegen, dat kan zelfs tijdens de zitting (is bij mij gebeurd).

het OM / Hoger Beroep

Het Openbaar Ministerie heeft twee weken de tijd om in Hoger Beroep te gaan. Ik denk niet dat ze dat doen. Ook Willem Engel kan in Hoger Beroep gaan, als hij slim is doet hij dat niet, tenzij hij voor 100% volledige vrijspraak wilt gaan. In het Hoger Beroep wordt de zaak helemaal opnieuw behandeld onder leiding van 3 nieuwe rechters en een nieuw advocaat-generaal (officier van justitie). Ook daar kan weer een reggiezitting uit voort komen, een tussentijdse zitting waar eventueel getuigen weer kunnen worden opgeroepen alvorens het Hoger Beroep van start gaat.

Ik heb de uitspraak niet gevolgd, had daar geen zin in en geen tijd voor. Ik had zoiets, ik lees het in de krant wel. De uitspraak is voorgelezen door rechter Jacco Janssen.

Niets is wat het lijkt en het gaat altijd anders dan je denkt. Vele mensen hadden gehoopt op een jarenlange celstraf voor Willem Engel. Helaas voor hen, het gaat erom wat strafbaar is volgens het rechtsysteem en niet wat mensen er van hopen te denken.

Ik vond het hele proces wel een complete show, zoveel zittingen en voor wat, als je kijkt hoe de gemiddelde opruiingszaak behandeld wordt, dan had het in 2 uur klaar kunnen wezen, dit heeft echt heel lang geduurd.

1 maand voorwaardelijk = 10 dagen cel (TUL zitting)

1 maand voorwaardelijk daar gaat het voorarrest nog vanaf dan hou je 10 dagen nog over. Engel heeft al 20 dagen gezeten. Willem Engel gaat in Hoger Beroep, of dat nu verstandig is weet ik niet, maar hij is niet veroordeeld voor de Collectieve Aangifte, daar is hij voor vrijgesproken. In Hoger Beroep kan de straf hoger uitvallen, gelijk blijven of helemaal vrijspraak. De eis kan immers niet aangepast worden in een Hoger Beroep.

Het is niet zo dat als Willem Engel wat doet dat hij dan meteen 10 dagen de cel in moet, er zal dan een TUL (Ten Uitvoer Legging) zitting komen, en ook dat wordt niet altijd uitgevoerd, maar kan worden afgewezen. Proeftijd kan wel verlengd worden als dat wordt geeist, maar ook dat kan worden afgewezen door de rechter.

Engel is pas veroordeeld als het vonnis onherroepelijk is geworden.

Aanbevolen artikelen