Willem Engel 20 Juni 2022 Regiezitting Beveiligde Rechtbank Collectieve Aangifte

Rechtbank Rotterdam Livestream

Op 20 Juni 2022 vind er in de beveiligde rechtbank in Rotterdam een Regiezitting plaats van de collectieve aangifte tegen Willem Engel

Op 20 Juni 2022 vind er in de beveiligde rechtbank in Rotterdam een regiezitting plaats van de collectieve aangifte tegen Willem Engel, de zaak wordt inhoudelijke niet behandeld, maar hier komen de wensen van de advocaat van Willem Engel naar voren alsmede de wensen van het Openbaar Ministerie, dit kan gaan om het oproepen van bijvoorbeeld extra getuigen.

Op 16 maart 2022 werd Willem Engel aangehouden voor opruiing en verspreiden van medische desinformatie, Willem Engel zat 2 weken vast. Norbert Dikkeboom diende op 16 December bij de rechtbank in Rotterdam de collectieve aangifte aan die door meer dan 22.581 mensen is ondertekend.

,,Het is niet één persoon die de aangifte heeft ondertekend maar heel veel mensen. Dat geeft aan dat het leeft in de maatschappij, dus daar houden wij rekening mee”, aldus persofficier Daniëlle van Zetten.

Op maandag 20 juni is om 09.00 uur de eerste zitting in de strafzaak waarin Willem Engel verdachte is. Het gaat hier om een regiezitting, de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. Vanwege grote verwachte belangstelling voor de zitting is er een livestream beschikbaar.

 

Via deze stream kunnen belangstellenden de zitting maandag aanstaande vanaf 09.00 uur via een videoverbinding volgen.

De link naar de stream: https://streams.nfgd.nl/zitting-20-juni-rechtbank-rotterdam