Wanneer de Media je zaak al online zet, terwijl de zitting nog geen eens is begonnen

Wanneer de Media je zaak al online zet, terwijl de zitting van 27 December nog geen eens begonnen is. Vervolgens wordt het verspreid via Facebook en Twitter. Ze hebben die info in hun artikel niet van mij.

Ik schrok behoorlijk toen ik in het AD mijn eigen rechtszaak zag staan die nog geen eens begonnen is, want die is namelijk 27 December 2022. Hoe het AD aan de informatie komt die in hun nieuwsbericht staat is mij een raadsel, ze hebben het in ieder geval niet van mij. Het staat onder Premium, wat zonder account gewoon kan lezen ivm Blocker, denk ik hoe verzin je het. Vervolgens wordt het bericht in het AD gedeeld op social media als Facebook en Twitter, en dan die comments eronder. Man die zaak is nog geen eens begonnen en meteen al oordelen.

Zie hier artikel in het AD en hier in Mr. Online over Zitting van 27 Dec. 2022. Ik ben hier behoorlijk boos over. Vervolgens staat er het OM zegt … en dan nog over een zaak beginnen van 6 jaar geleden. Van wie heb je die info, waarom ga je de media opzoeken met dit over iets wat geen eens heeft plaats gevonden. En het klopt voor geen meter wat er staat.

Media zet verdachten aan de schandpaal

Ik kan me voorstellen dat het heel vervelend is dat verdachten aan de schandpaal worden genageld zonder dat een rechter uitspraak heeft gedaan, het kan heel veel schade brengen, ook aan het proces. Mensen hebben werkelijk geen enkel benul wat ze aan doen zijn, alles moet maar op social media gezet worden, vervolgens valt iedereen er over heen met de meest achterlijke comments. Dan denk ik.. waarom …

Er klopt geen bal van wat er in het AD staat geschreven, helemaal niks. Iemand heeft zijn mond opengetrokken, waarom ? Ik heb totaal geen zin in de rechtszaak van aanstaande dinsdag.

Advocaat gebeld door krant

Volgens mijn advocaat heeft de krant hem ook gebelt, ik val van de ene verbazing in de andere. Waarom ?

De media heeft toegang tot rolzittingen agenda en persfaciliteiten waaronder ze de inleidende stukken kunnen inzien, maar dit soort dingen al naar buiten brengen terwijl de zitting nog geen eens is begonnen, vind ik behoorlijk kwalijk, ik vind dit echt niet kunnen. Inleidende stukken openbaar pleuren vind ik al helemaal niet kunnen, want nu gaat het hele proces een eigen leven leiden.

Aanbevolen artikelen