Vrouw (44) verdacht van stalken officier van justitie die haar eerder vervolgde voor stalken (AD)

Een 44-jarige Rotterdamse wordt verdacht van het stalken van een officier van justitie. Dezelfde officier die haar eerder vervolgde voor het stalken van een andere vrouw

,,Ik ben verliefd. Zij is een knappe, mooie aantrekkelijke vrouw en ik vind haar leuk’’, deelde de verdachte online op een website waarop ook foto’s van het slachtoffer stonden.

De vrouw zou in de eerste zeven maanden van dit jaar via meerdere accounts op sociale media zoals Instagram, Telegram, Facebook en Twitter foto’s en berichten over de officier van justitie hebben gedeeld. Ook zou zij minstens één speciale website hebben gemaakt, waarop ze onder meer schreef: ‘Niet dreigen als je het niet kan afmaken.’ Volgens het OM stalkte de Rotterdamse de officier van justitie om haar ‘te dwingen iets te doen, niet te doen, te dulden en/of vrees aan te jagen’.

Al eerder veroordeeld voor stalken

Het is volgende week dinsdag niet de eerste keer dat de Rotterdamse voor de rechter verschijnt voor het stalken van andere vrouwen. In 2016 vervolgde juist deze officier van justitie haar, toen zij bijvoorbeeld een Facebookaccount maakte op de naam van een vrouw, om daar een liefdesverklaring op te posten. Ook liet ze een tatoeage op haar arm zetten met de naam van het slachtoffer.
Uiteindelijk kwam het tot een hoger beroep. ,,Uit deze berichten komt naar voren dat de verdachte op indringende, intensieve en obsessieve wijze heeft geprobeerd met de slachtoffers in contact te komen’’, stelde het Gerechtshof toen.

Ook tatoeage strafbaar

Samen met alle andere berichten was ook het laten zetten van de tatoeage, en daar later online foto’s van delen, ‘een inbreuk op de persoonlijke levenssfeer’. Hoe vervelend dat was voor de slachtoffers, leek zij volgens het Gerechtshof niet in te zien. Die veroordeelde de Rotterdamse uiteindelijk in hoger beroep tot een taakstraf van 120 uur.
Bron AD
Aanbevolen artikelen