Vrijspraak Rotterdamse voor stalken Officier van justitie OM Rotterdam

Rechtbank Den Haag

Daniëlle K. (44) uit Rotterdam is door de rechtbank Den Haag vrijgesproken van belaging van een Officier van justitie OM Rotterdam

Een 44-jarige vrouw uit Rotterdam is door de rechtbank Den Haag vrijgesproken van belaging van een Officier van justitie. Deze officier behandelde een paar jaar geleden een strafzaak tegen de verdachte, Daniëlle K., waarin zij gestalkt zou hebben.

Daniëlle K. beheerde verschillende websites waarop ze onder meer persberichten over en interviews met de officier plaatste en ze schreef op social media dat ze verliefd was op de vrouw. Volgens de rechtbank vormen deze uitingen geen inbreuk op de persoonlijke levenssfeer van die officier. De rechtbank merkt nog wel op dat “uitingen in de media, zeker als deze bij herhaling worden gedaan, een zekere inbreuk op de persoonlijke levenssfeer kunnen opleveren”, maar daar is in dit geval geen sprake van geweest.

Er was een werkstraf van tachtig uur geëist. Haar advocaat betoogde tijdens de behandeling van de zaak twee weken geleden dat K. niets strafbaars had gedaan en vroeg de rechter haar vrij te spreken.

Bij de vorige stalkingszaak werd K. veroordeeld tot 120 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

Aanbevolen