Saskia Belleman over de nieuwste ontwikkeling rondom vrijlating van Inez Weski

Inez Weski is op vrije voeten, nadat haar voorarrest met 30 dagen was verlengd heeft de raadkamer besloten dat zij haar proces in vrijheid mag afwachten, dit alles tegen de verwachting in van het Openbaar Ministerie Rotterdam. Volgens het OM is Inez Weski nog steeds verdachte en moet het onderzoek nog worden afgerond, zodra dat is gebeurd zal er gekeken worden of er een zaak komt tegen Weski.

Saskia Belleman verslaggever vertelt in onderstaande video over de ontwikkeling rondom Weski en het eventueel verdere verloop.

Saskia Belleman : De verdenking blijft staan zegt het Openbaar Ministerie, dus nu moet er gewoon een zitting komen, en die beslissing om haar uit voorlopige hechtenis te ontslaan dat is geen uitspraak over schuld of onschuld, want daar gaat later de rechtbank over.

Zij gaat Taghi niet meer bijstaan, die verdediging heeft ze neergelegd en zij is geschorst als advocaat, het is nu van groot belang dat zij zich concentreerd op haar eigen verdediging. Op 19 Juni is er een zitting waarop Ridioun Taghi bij de rechtbank in gesprek gaat tijdens het Marengo proces om te kijken hoe moet dat nou verder.

Wat we nog niet weten is wanneer die zaak van Weski voorkomt bij de rechtbank omdat zij niet vast zit en er dus geen proforma zittingen nodig zijn.

 

 

Aanbevolen