Sanil B. 7 Jaar cel voor het doodschoppen Carlo Heuvelman in Hoger Beroep

Sanil B. 7 jaar cel Mallorca zaak en werd direct na de uitspraak aangehouden, en moet ook direct zijn straf uitzitten, ook al gaat hij in Hoger Beroep

De rechtbank in Lelystad veroordeelt Sanil B. tot zeven jaar cel voor het doodschoppen van de 27-jarige Carlo Heuvelman tijdens een nacht vol geweld op Mallorca in juli vorig jaar.

De rechter acht alleen bij Sanil bewezen dat hij Carlo tegen het hoofd heeft getrapt. Sanil B. (20) wordt niet alleen voor de dood van Carlo veroordeeld, maar ook voor enkele gevallen van poging doodslag. Sanil heeft zich volgens de rechter ongekend gewelddadig misdragen. Hij heeft tot drie keer toe mensen tegen het hoofd geschopt die al op de grond lagen.

Sanil B. werd direct na de uitspraak aangehouden, en moet ook direct zijn straf uitzitten, ook al gaat hij in Hoger Beroep. Dit is omdat het om doodslag gaat. Meestal als je in Hoger Beroep gaat, dan gaat de straf die je er voor krijgt niet in, tenministe dat is de bedoeling, ik heb mijn straf ook half gedaan ondanks Hoger Beroep, dit was een fout, waar ik niks aan heb.

De verdachten hadden wat mij betreft berecht mogen worden in Mallorca en niet in Nederland. De straffen hier zijn veel te laag.

Volgens de rechtbank was er sprake van een ‘nauwe en bewuste samenwerking gericht op de dood van Carlo’. Er moet ten minste ook één ander persoon bij de dood van Carlo betrokken zijn, maar wie dat is, kan niet worden vastgesteld. ,,Hoe onbevredigend ook”, zegt de rechtbank. De andere twee hoofdverdachten, Hein B. en Mees T,. worden daarmee vrijgesproken van doodslag. Zij worden wel veroordeeld voor andere vormen van geweld.

Hoger Beroep

Sanil B., de tot zeven jaar cel veroordeelde hoofdverdachte in de zaak rond het geweld op Mallorca, is maandag in hoger beroep gegaan. Dat laat zijn advocaat Peter Plasman weten. B. werd vrijdag als enige veroordeeld voor de dood van Carlo Heuvelman

Bron RTL Nieuws
Aanbevolen artikelen