Sabine Timmermans persrechter over 30 jaar cel voor dubbele moord in McDonald’s

Sabine Timmermans persrechter vertelt over 30 jaar cel voor de dubbele moord in McDonald’s in Zwolle

Een 34-jarige man is veroordeeld tot dertig jaar cel voor het doodschieten van twee broers in een druk McDonald’s-restaurant in Zwolle. Een dubbele moord is volgens de rechtbank bewezen.

Op 30 maart 2022 vuurde Veysel Ü. van dichtbij elf kogels af op de twee broers Ali (57) en Hüseyin (62) Torunlar in de McDonald’s in Zwolle-Noord. Alle kogels waren raak en de broers overleden ter plaatse.

De eis van het Openbaar Ministerie (OM) was ook dertig jaar. Tijdens de schietpartij ontstond grote paniek in het fastfoodrestaurant. “De moorden vonden plaats op klaarlichte dag op een druk tijdstip voor het oog van argeloze kinderen en ouders”, las de voorzitter voor. Het was onder meer vanwege een schoolvoetbaltoernooi erg druk in het restaurant.

Sabine Timmermans persrechter :  De rechtbank heeft gezegd dat bewezen is dat het moord is, dubbele moord en de rechtbank heeft daar ook een overweging aangewijd waarom het moord is en geen doodslag en de rechtbank heeft een aantal dingen daarvan opgeschreven, wat belangrijk is is dat de verdachte de tijd heeft gehad om na te denken over wat hij van plan was te gaan doen, zij zeggen er is al een langere tijd een conflict en daaruit kun je wel afleiden dat hij na heeft gedacht over wat hij ging doen

Hij heeft een wapen opgegraven en dat heeft hij een tijd in zijn dashbord kastje gehad, maar hij heeft ook besloten om het mee te nemen de Mc Donald’s in waar hij een afspraak had met beide broers, de afspraak heeft best een tijdje geduurt en al die tijd liep hij met een doorgeladen wapen in de Mc Donald’s.

Hij is ook nog even van zijn plek geweest om een bestelling te doen en ook die tijd heeft hij steeds kunnen nadenken over wat hij volgens de rechtbank van plan was te doen en bij het terug lopen hij het ook daadwerkelijk gedaan hij is niet meer gaan zitten, maar hij heeft beide broers doodgeschoten.

De verdachte heeft in het Pieter Baan Centrum gezeten voor onderzoek en de rechtbank heeft ook het één en ander uit het dossier afgeleid en er is eigenlijk geen enkele aanleiding om te zeggen dat de verdachte heel erg werd bedreigd of omdat het voor hem een hele moeilijke situatie was dat hebben ze eigenlijk niet kunnen vaststellen. Uit observatie in het Pieter Baan Centrum is niet naar voren gekomen dat er sprake was van een stoornis of dergelijke.

 

 

Aanbevolen