Rechter Hendrik Steenhuis Rechtbank Den Haag Uitspraak MH17

Rechter Hendrik Steenhuis en Digna van Boetzelaer Openbaar Ministerie Rechtbank Den Haag de Uitspraak MH17. Veroordeling van de verdachten levenslang

Vandaag de uitspraak in de langlopende rechtzaak MH17. De rechtbank ziet een overvloed aan bewijs dat het vliegtuig in Ukraine met een buk raket is neergehaald en dat 3 verdachten daarvoor verantwoordelijk zijn. 3 van de verdachten krijgen een levenslange gevangenisstraf en 1 verdachte is vrijgesproken.

Bij de MH17 ramp kwamen alle 218 inzittenden om het leven van wie 196 Nederlanders. Met deze uitspraak komt er voor de nabestaande een einde aan een jarenlange zoektocht naar de waarheid.

Rechter Hendrik Steenhuis : Samengevat, acht de rechtbank de bewezenverklaarde feiten zo ernstig en de gevolgen daarvan zo groot, dat zij verantwoordelijk is dat in dit geval alleen de zwaarst mogelijke gevangenisstraf een passende bestrafing vormt ter vergelding van wat de verdachten hebben gedaan en waarbij zoveel leed is toegbracht aan zoveel slachtoffers en nabestaanden.

Digna van Boetzelaer Openbaar Ministerie : Als ik kijk wat het vonnis ons maar ook de nabestaanden brengt dan denk ik dat we allemaal heel tevreden zijn.

De daders die veroordeeld zijn tot levenslang zullen denk ik nooit hun levenslange gevangenisstraf uitzitten, omdat ze niet in Nederland zijn en ook nooit naar Nederland zullen komen, dus ja veroordeling is goed maar wat heb je er aan als het niet kan worden uitgevoerd.

Vonnissen Nederlands

KHARCHENKO: ECLI:NL:RBDHA:2022:12218

DUBINSKIY: ECLI:NL:RBDHA:2022:12216

GIRKIN: ECLI:NL:RBDHA:2022:12217

PULATOV: ECLI:NL:RBDHA:2022:12219

Bron RTL Nieuws courtmh17
Aanbevolen artikelen