Persofficieren en woordvoerders Openbaar Ministerie Nederland

Persvoorlichting persofficieren en woordvoerders Arrondissementsparketten Openbaar Ministerie Nederland. Daniëlle van Zetten, Linda van den Oever, Mara van den Berg, Mark van der Wel.

Regelmatig worden nieuws berichten van misdaden geschreven en gepubliceerd door het Openbaar Ministerie door woordvoerders van het desbetreffende parket in Nederland. De persofficieren geven een toelichting in het nieuws bij onder andere RTL Nieuws, RTL Boulevard, NOS en Hart van Nederland.

Alle vragen van journalisten komen bij de woordvoerder binnen. Voor de rechtstreekse contacten met journalisten is de woordvoerder van het OM het aanspreekpunt.

De woordvoerder van het Openbaar Ministerie is  verantwoordelijk voor de woordvoering voor de schrijvende pers in alle zaken. De woordvoerder adviseert en ondersteunt de persofficieren in hun taak als woordvoerder voor de audiovisuele media en bent mede- verantwoordelijk voor de mediastrategie in beleidsonderwerpen en strafzaken.

Ook het schrijven van persberichten en opsporingsberichtgeving behoort tot de taak van de woordvoerder. Verder is de woordvoerder een adviserende rol over handhavingscommunicatie binnen verschillende projecten en organiseer je persgesprekken of publieksvoorlichtingsbijeenkomsten.

 

Openbaar Ministrie Rotterdam :

Woordvoerder : Mark van der Wel, Tim Steen en Iris Pluim

Persofficieren : Daniëlle van Zetten, Ernst Pols, Rheena Dhoen, Wendy van den Berg, Roy Nanhkoesingh

Openbaar Ministerie Landelijk Parket :

Persofficier : Linda van den Oever

Openbaar Ministerie Amsterdam :

Persofficieren : Justine Asbroek en Mara van den Berg

Openbaar Ministerie Zeeland-West Brabant :

Woordvoerder : Bart Vaessen

Persofficieren : Mark de Graaf, Thomas Slieker

Openbaar Ministerie Oost-Nederland :

Persofficier : Menno Hoekstra

Openbaar Ministerie Noord Nederland :

Persofficier : Jan Hoekman

Aanbevolen