Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over gevolgen van geldezel

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie vertelt overde gevolgen en toekomst als je een geldezel bent. Ze zegt dat je als je wordt veroordeeld voor geldezel, dat je dan een strafblad kunt krijgen, en daarmee vergooi je je toekomst, zeker met het vinden van een baan. Ze zegt als je geldezel bent dat je de keuze maakt die heel slecht is voor je toekomst.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie :  Als Officier van Justitie geef ik leiding aan een strafrechtelijk onderzoek. Dat betekent dat op het moment dat je je pincode je bankrekening of je pinpas ter beschikking stelt aan iemand anders, en die persoon daar gestolen geld op stort dat je strafbaar bent.

Je kunt dan worden aangehouden en er wordt een onderzoek gestart. De gevolgen kunnen echt heel groot zijn op het moment dat je dit soort dingen doet. Dat betekent dat je echt wel keuzes maakt die heel slecht zijn voor je toekomst.

Je kunt een straf opgelegd krijgen, denk dan aan een werkstraf maar je moet ook zeker rekening houden met een gevangenisstraf. En de schade die is ontstaan die moet je terugbetalen.

Daarnaast krijg je ook een strafblad. En als je wilt gaan werken en je hebt voor die baan een Verklaring Omtrent Gedrag nodig dan krijg je die ook niet als je je schuldig hebt gemaakt hieraan.

Doe hier niet aan mee. Je verpest je eigen toekomst. Het klinkt vaak heel mooi dat je snel geld kan verdienen of mooie spullen kan kopen Maar dat is het echt niet.

 

 

Video

 

Aanbevolen