Daniëlle van Zetten Officier van Justitie Onderzoek projecties Erasmusbrug

Oud en nieuw Rotterdam, vuurwerk en feest tot dat mensen zich realiseren wat er op de Erasmusbrug te lezen valt. Vrolijk Blank 2023 staat er op de Erasmusbrug geprojecteerd. Minuten lang worden er beledigende en discriminerende teksten geprojecteerd. Nu hebben we in Nederland vrijheids van meningsuiting, je mag zeggen, vinden wat jij wilt, maar dat gaat hier niet op.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie OM Rotterdam : Nee, dat klopt. De vrijheids van meningsuiting is fundematele rechten van de Nederlandse grondwet, maar daar zitten wel grenzen aan, ook dat staat in de wet. 1 van die grenzen is dat uitingen nooit mogen aanzetten tot discriminatie of een bevolkingsgroep mogen beledigen. En dat is hier mede door de onderlinge samenhang van de berichten in onze ogen wel gebeurd.

Opsporing Verzocht

De Politie en het OM zijn opzoek naar degene die de teksten bij het aftel moment op de Erasmusbrug heeft geprojecteerd. Inmiddels is duidelijk waar mee dat vermoedelijk is gedaan.

Heeft u informatie over de persoon of personen die verantwoordelijk was of waren voor het projecteren van teksten op de Erasmusbrug in Rotterdam? Geef het door, desnoods anoniem.

Beschikt u over beelden waarop de projecties en/of mogelijke verdachten te zien zijn? Meld het alstublieft bij de politie. Uw materiaal direct uploaden kan middels het tipformulier hieronder.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

 

Aanbevolen