Paul Morsch persofficier over vervolging aanvaring watertaxi Rotterdam

Paul Morsch persofficier OM Rotterdam vertelt over de vervolging aanvaring watertaxi en rondvaartboot bij de Erasmusbrug Rotterdam.

De twee schippers van de watertaxi en de rondvaartboot die vorig jaar juli bij de Erasmusbrug in Rotterdam met elkaar in aanvaring kwamen, worden door het Openbaar Ministerie vervolgd. Zes opvarenden van de watertaxi, onder wie een kind, kwamen volgens justitie in een ‘levensgevaarlijke situatie’ terecht.

Het OM heeft vandaag bekendgemaakt dat het beide schippers schuldig acht aan het ongeluk. De mate van schuld van de schippers zou wel verschillend zijn, aldus het OM.

Paul Morsch persofficier : Er een intensief onderzoek geweest met diverse getuigenverklaringen, beeldmateriaal, analyzes van scheepsbewegingen, zelfs radarbeelden zijn genaliseerd, dus er is flink onderzoek geweest door de zeehavenpolitie onder leiding van het Openbaar Ministerie (OM).

De slachtoffers hebben last van diverse trauma’s en angst aan deze belevenis overgehouden, één van de slachtoffers heeft tot op de dag van vandaag beperkingen in het werk, die kan niet werken, heeft een gebroken pols opgelopen als gevolg van dit ongeval.

 

Aanbevolen