Paul Morsch Officier van justitie OM Rotterdam over geweld oud en nieuw ‘s-Gravendeel

1 video

Paul Morsch OM Rotterdam vraagt in Bureau Rijnmond om beelden in tijdens Oud en Nieuw Waar hulpverleners werden belaagd met geweld

In de vroege ochtend van Nieuwjaarsdag is het zo onrustig in ’s Gravendeel dat wordt besloten om de ME in te zetten. Dit gebeurt nadat een surveillancewagen met agenten door tientallen jongeren met knuppels en zwaar vuurwerk is belaagd. Eén agent raakt gewond en ook bij de charges die de ME even later uitvoert raken personen gewond.

De ME

De politiewagen die na een melding polshoogte komt nemen wordt omsingeld door een groep jongeren. Omdat er op het wegdek kraaienpoten zijn gelegd is wegrijden geen optie. Op camerabeelden is te zien dat, als de agenten de kraaienpoten willen weghalen, ze bekogeld worden met zwaar vuurwerk. Vervolgens wordt de ME ingezet.

Inmiddels zijn er arrestaties verricht, maar er zijn ook mensen in ’s Gravendeel boos omdat volgens hen de ME klappen heeft uitgedeeld aan mensen die niets met het geweld tegen de politie hadden te maken.

Paul Morsch OM Rotterdam :  Ik heb begrepen dat er een melding is gekomen uit ’s Gravendeel dat er een groep jongeren daar was waar politie naar toe moest en dat dat vervolgens uit de hand gelopen is en dat daarbij kraaienpoten op de weg zijn gestrooit en dat er met vuurwerk is gegooid en dat er met stokken is gedreigt en dat is niet wat bij Oudjaar feest past.

Geweld tegen mensen met een publieke functie is in alle opzichten onaanvaardbaar. We zijn bezig naar de waarheidsbevinding te kijken, we willen alle feiten graag boven tafel krijgen en in dat verband roep ik iedereen op die mogelijk beelden of informatie heeft die van belang kan zijn in het onderzoek om zich te melden zodat we de zaak tot op het bot kunnen uitzoeken en precies boven tafel krijgen wat daar allemaal gebeurd is.

Bel met de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000

 

Bron Bureau Rijnmond
Aanbevolen artikelen