Officier van justitie eist 32 Dagen Cel Stalking en Smaad voor Gorcumer

Liefde maakt blind zegt de man uit Gorcumer, officier van justitie eist celstraf en behandeling voor Stalking en Smaad

Gorcumer kwam een oude bekende tegen, sprak daar mee af en had een gesprek met haar van 2 uur. De man nam later nog contact met de vrouw op voor een date, de vrouw reageerde niet meer en had het idee dat het dan wel duidelijk moest zijn dat zij geen contact meer wilde.

De man bleef aandringen door briefjes in de brievenbus te stoppen, met stoepkrijt tekst op de stoep te zetten met een liefdesverklarings gedicht en hing hij briefjes op in de supermarkt waarvan hij de vrouw haar dochten beschuldigde van diefstal. Mijn busje werd vernield en bij mij thuis werd aangebeld en aangeklopt, daar gaf ik haar de schuld van’’, zegt M

Uit de slachtofferverklaringen blijkt dat de schrik er goed in zat. ,,Ik was bang dat hij mij wat aan zou doen. Wat als hij vrijkomt, neemt hij dan wraak?’’, wordt de vrouw geciteerd.

De proeftijd van het voorwaardelijke deel van die eerdere straf, 266 dagen, wil de aanklager verlengen. Verder eist ze voor de stalking, smaad en het besmeuren van een brievenbus met chilisaus 90 dagen cel, waarvan 48 voorwaardelijk. Ook eist ze een locatie-verbod in een straal van driehonderd meter. Meer vindt het OM ondoenlijk, omdat de ouders van M. 800 meter verderop wonen. Verder moet M. behandeling volgen.

De eis van de officier zal wel worden overgenomen, hij zat nog in zijn proeftijd van een eerder delict, daarnaast bleef de man toenadering zoeken met de vrouw en dat is ten alle tijden lastig vallen. Maar hij wilde alleen een afspraakje, en de vrouw wilde dat gewoon niet, ze heeft nee gezegd en daarna niet meer gereageerd dat is toch duidelijk. Nee = Nee !!! Hoe vaak moet dit nog duidelijk gemaakt worden aan mensen.

Uitpraak is op 26 Februari 2023 om 13.00

Aanbevolen artikelen