Officier van Justitie eist 14 jaar cel en tbs voor moord op Haagse zwerver Rinus de Boer

Officier van justitie voor de Rechtbank in Den Haag eist 14 jaar cel en TBS voor Merel W. en Jeffrey van der E. voor de moord op Rinus de Boer.

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft maandag in de rechtbank in Den Haag een celstraf van veertien jaar en tbs met dwangverpleging geëist tegen verdachten Merel W. (36) en Jeffrey van der E. (36) voor de moord op de Haagse zwerver Rinus de Boer. Het slachtoffer werd in september 2021 in een parkje aan de Lijnbaan in Den Haag.

De 56-jarige Rinus werd op 2 september 2021 vermoord in het parkje aan de Lijnbaan in Den Haag waarbij hij gruwelijk was toegetakeld: hij was geslagen met een ijzeren staaf, tegen zijn hoofd geschopt en gewurgd. Daarbij liep hij gebroken oogkassen op, evenals een gebroken neus, gebroken kaken en talrijke gebroken ribben. De verwurging zou mogelijk zijn gebeurd met een riem of een plastic zak. Een week na de moord werden de twee verdachten aangehouden.

tbs-behandeling

Zowel Van der E. als W. kampt met psychische problemen. Deskundigen hebben vastgesteld dat beiden verminderd toerekeningsvatbaar zijn en hebben een tbs-behandeling geadviseerd. Het OM wil dat de rechtbank dat advies overneemt. De uitspraak is over twee weken.

Bron Omroep West
Aanbevolen artikelen