Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over uithalers Haven Rotterdam

De meerderheid van de uithalers is afkomstig uit Rotterdam-Zuid”, vertelt Hugo Hillenaar tegen de krant. Een kleiner deel komt uit de regio Den Haag en Midden-Nederland. “Een enkeling is afkomstig uit andere delen van het land

Daniëlle van Zetten tegen RTL Boulevard : Het is een heel groot probleem omdat het beeld is dat vorig jaar om maar een beeld te geven van de cijfers 72.000 kilo cocaine de haven is ingekomen dat is met een opbrengst van 5 miljard euro en dat kan alleen maar plaats vinden door dit soort mensen die zich beschikbaar stellen en informatie delen met dit soort criminelen.

Een hele kwalijke rol, ze beschikken over informatie die heel belangerijk is om uit eindelijk te kunnen bepalen waar een container staat, zodat die drugs ook uit die containers kan worden gehaald.

Het heeft een enorme impact, niet alleen het ondergaan van een gevangenisstraf, heeft natuurlijk enorme impact, maar ook de gevolgen, een strafblad, uiteindelijk je toekomst als je een baan wil zoeken, het zijn allemaal dingen die tegen je werken dus mijn boodschap zou zijn laat je iet verleiden want er zit echt een heel hoog prijskaartje aan.

Captures

 

Video

Aanbevolen