Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over Hoger Beroep John S. Tro Tardi

Het Openbaar Ministerie gaat in beroep tegen de levenslange gevangenisstraf van drievoudig moordenaar John S. (40) uit Oud-Alblas.

De man doodde op 6 mei vorig jaar de 34-jarige Nathalie en de 16-jarige Ann-Sofie op een zorgboerderij in Alblasserdam. Roan, een jongen van 12, en Fleur, een vrouw van 20, raakten zwaargewond. De officieren van justitie hadden dertig jaar gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging geëist.

Het Openbaar Ministerie is het oneens met de rechtbank, die het niet zag zitten om een combinatievonnis (gevangenisstraf gevolgd door tbs) op te leggen.

Het OM vindt dat de rechter daarvoor deskundigen had moeten raadplegen, net als over de slechts licht verminderde toerekeningsvatbaarheid van de schutter. De officieren van justitie, de verdediging en de raadslieden van de slachtoffers en nabestaanden zijn evenmin om hun mening gevraagd. Dat is voor het OM reden om in hoger beroep te gaan.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie : Wij realiseren ons terdege dat dat echt belastend is voor de nabestaanden en de slachtoffers.

Maar wij hebben wel bewust een eis aan de rechtbank voorgelegd die ziet op een gevangenisstraf van dertig jaar en daarnaast TBS met dwangverpleging en die combinatie vinden wij echt heel belangerijk met name ook die TBS behandeling, omdat we daarmee regie blijven houden op behandeling en vrijheden die een verdachte op enig moment krijgt en dat element weegt voor ons zo zwaar wegend dat we toch menen hoger beroep hebben moeten instellen.

 

Video

 

Aanbevolen