Mark de Graaf Persofficier OM Breda over Gianni de W verdacht van afpersen

Persofficier Mark de Graaf vertelt tegen RTL Nieuws en NOS over Gianni de W. meisjes die via social media verleidde tot het sturen van naaktfoto’s (Sextortion)

Een 24-jarige man uit Etten-Leur wordt ervan verdacht dat hij meer dan honderd minderjarige meisjes heeft afgeperst. Het Openbaar Ministerie spreekt over het grootste onderzoek naar onlinemisbruik van minderjarigen ooit in Nederland.

In de rechtbank in Breda vertelde de officier van justitie dat Gianni de W. meisjes via social media verleidde tot het sturen van naaktfoto’s. Zodra hij die in zijn bezit had, perste hij de meisjes daarmee af.

Mark de Graaf Officier van justitie tegen NOS : Hij maakte een nepaccount aan met een nepnaam via Snapchat en Instagram of andere social media vervolgens legde hij contact met veelal minderjarige meisjes en vroeg ze tegen betaling om een naaktfoto en of vroeg het en hij zou dan later betalen, wat vervolgens nooit is gebeurd en vervolgend bedreigde hij die foto openbaar te maken of online te zetten als ze niet nog meer expliciet of meer materiaal aan hem toe te zenden.

NOS : Hoe zijn jullie hem op het spoor gekomen ?

Mark de Graaf : Er is aangifte gedaan door iemand in Noord-Holland die was slachtoffer van verdachte en zij noemde 1 van de nepnamen van de verdachte en die kwam ook al voor in andere meldingen en aangiftes uit andere delen van het land. Die zaken zijn gebundeld en daar is onderzoek naar gedaan en daar kwam uit dat de verdachte in Etten-Leur zou wonen, daarna heeft de Polite Zeeland-West Brabant de zaak naar zich toegetrokken.

De verdachte is 11 Oktober 2022 aangehouden, vandaag was de proforma zaak in Breda.

Mark de Graaf tegen RTL Nieuws en RTL Boulevard : De werkwijze van de verdachte is eigenlijk een school voorbeeld wat wij sextortion noemen. De verdachte maakt een nepaccount aan met een nepnaam via Snapchat, Instagram of andere social media. Met dat account legde hij contact met minderjarige meisjes, praate met ze, bood ze geld inruil voor een naakt foto en als die naakt foto was gestuurd dan dreigde hij die openbaar te maken of zelfs te sturen naar vrienden en familie van het slachtoffer tenzij zij nog meer expliciet sexueel materiaal aan hem zouden toesturen. Het is een hele heftige zaak, het is voor zover wij weten het grootste onderzoek naar online misbruik van minderjarige kinderen.

Het politie onderzoek is nog steeds gaande, het gaat om minderjarige meisjes vanuit het hele land.

Bron NOS RTL Nieuws
Aanbevolen artikelen