Mara van den Berg persofficier over verdachten moord Peter R. de Vries

De negen mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries zwijgen in alle toonaarden. Vandaag begon in Amsterdam opnieuw de inhoudelijke behandeling van het proces. De verdachten wilden op geen enkele vraag antwoord geven.

Meer opheldering over de moord op De Vries kwam er dan ook niet. “We waren verbaasd geweest als de verdachten uitgebreid zouden verklaren”, reageert Annemiek van Spanje, advocaat van de nabestaanden van Peter R. de Vries.

“Maar de achteloosheid en nonchalance waarmee ze zich op hun zwijgrecht beriepen, deed wel wat met de familie.”

“Ik beroep me op mijn zwijgrecht”, zei Delano G., de vermoedelijke schutter, al aan het begin van de zitting. Net als anderen kondigde hij aan dat hij ook tijdens de rest van het proces geen woord zou zeggen.

Het Openbaar Ministerie (OM) houdt meerdere verdachten verantwoordelijk voor het medeplegen van de moord op De Vries in juli 2021. Onder hen zijn de vermoedelijke schutter, chauffeur en organisator.

Mara van den Berg persofficier : Voor alle verdachten geld dat zij ieder op hun eigen manier een aandeel hebben gehad bij de moord op Peter R. de Vries en dat geld voor sommige als medepleger juridisch anders medeplichtigheid en voor andere geld dat ze deel hebben genomen aan een criminele organisatie die diverse strafbare feiten hebben gepleegd waaronder de moord op Peter R. de Vries.

De rechtbank is vandaag begonnen met het voorhouden van het dossier en is begonnen met die bewuste 6 juli waarin onder andere is getoond diverse camara beelden die daar hangen rondom de Leidsedwarsstraat.

Ik denk dat vanuit alle procespartijen is gezien dat dit om een belangerijke getuigenverklaring gaat.

 

 

Aanbevolen