Mara van den Berg Officier van justitie OM Amsterdam Proces Peter R. de Vries

Mara van den Berg Persofficier OM Amsterdam vertelt aan RTL4 over proces Peter R. de Vries, deze moet opnieuw worden gedaan.

Het proces tegen Peter R. de Vries moet opnieuw gedaan worden. Tegen de twee verdachten, Kamil E. en Delano G., werd afgelopen zomer levenslang geëist. De zaak leek toen rond.

Wat mensen niet zagen, was dat het Openbaar Ministerie (OM) gedurende de rechtszaak was doorgegaan met het onderzoek naar de moord.

“Dat leverde nieuwe getuigen en nieuwe arrestaties op”, zegt verslaggever Eelco Hiltermann. Door die nieuwe getuigen werd de uitspraak van de zaak uitgesteld en tijdens dat uitstel besloot een van de rechters naar het buitenland te verhuizen.

“Als een rechter vertrekt in een zaak die nog niet is afgerond, schrijven de regels voor dat de zaak helemaal opnieuw moet”, zegt Hiltermann.

Mara van den Berg tegen RTL4 : Die rol in die zin is dat de ene wordt verdacht van het daadwerkelijk te hebben geschoten en de ander dat die bijvoorbeeld de vlucht auto heeft bestuurd. Maar het gaat ook om het leveren van een vuurwapen het leveren van de vlucht auto etc.

Van de getuigen krijgt het OM Amsterdam nieuwe informatie

Mara van den Berg Officier van justitie : Het gaat om meerdere betrokkenen bij deze moord en het Openbaar Ministerie heeft daar onderzoek naar gedaan en daadwerkelijk ook 4 verdachten aangehouden en dat zijn eigenlijk de verdachten die op dit moment bij deze zaak zijn gevoegd en dat allemaal tezamen behandeld gaat worden.

Aanbevolen