Lisan Wösten Openbaar Ministerie onderzoek explosie Schammenkamp

Lisan Wösten Openbaar Ministerie vertelt in een persconferentie over het onderzoek van de explosie aan de Schammenkamp Rotterdam.

“Onze stad is door een ramp getroffen.” Zo begon Robert Simons, locoburgemeester van Rotterdam, de persconferentie over de explosie in Rotterdam vanmiddag. Over de oorzaak is nog steeds niets duidelijk, maar de politie en het Openbaar Ministerie ‘doen er alles aan om dit boven water te krijgen’.

Bij de explosie kwamen drie mensen om het leven: de 43-jarige Kamran, de 22-jarige Ilyas en de 33-jarige Moustafa. “Het is onvoorstelbaar hoe nabestaanden zich moeten voelen”, zei Lisan Wösten van het Openbaar Ministerie.

Lisan Wösten : U moet zich voorstelle dat je eigenlijk letterlijk iedere steen moet optillen om te kijken of dat een spoor bevat, want ons uiteindelijk kan helpen met het antwoord op de vraag wat is hier nu eigenlijk gebeurd.

Alle mogelijke scenario’s dus ook niet strafbare staan open, wij kijken met hele brede blik. En hopelijk zal dit onderzoek en de sporen die we aantreffen ons het verhaal kunnen vertellen op enig moment van wat die vernietigende explosie nu heeft veroorzaakt.

 

 

 

 

Aanbevolen