Justine Asbroek Officier van justitie strafeisen voor moord Peter R. de Vries

Het Openbaar Ministerie heeft straffen van drie jaar tot levenslang geëist tegen de negen verdachten van de moord op Peter R. de Vries. Het zijn hoge straffen, erkent het OM. “Het gaat om een vrij ontwrichtende moordzaak. Een moord die de maatschappij echt heeft geschokt.”

De extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp, ofwel ‘de bunker’, is aanzienlijk leger dan voor de middagpauze. Alleen verdachte Kamil E., die de vluchtauto zou hebben bestuurd, is overgebleven van de in totaal negen verdachten. Twee uur eerder hoorde E. opnieuw een levenslange gevangenisstraf tegen hem eisen.

Opnieuw, omdat de zaak voor een tweede keer wordt behandeld. E. hoorde net als Delano G. in 2022 ook al een levenslange straf tegen zich eisen. Vanwege een nieuwe getuigenverklaring en de emigratie van een van de rechters, wordt de zaak rond de moord op De Vries opnieuw behandeld.

Justine Asbroek Officier van justitie : Dat hij dus opdracht gaf aan Kamil E. en Delano G. om de moord te plegen dus op Peter R. de Vries en om precies waar het moest gebeuren en hoe het moest gebeuren en dat hij daarvoor ook wapens heeft geleverd en ook voorverkenning heeft gedaan.

 

Aanbevolen