Justine Asbroek Officier van Justitie Rechtszaak Quincy Promes

Justine Asbroek Officier van Justitie OM Amsterdam over de PGP-telefoon en vuurwapen van voetballer Quincy Promes.

Het Openbaar Ministerie heeft profvoetballer Quincy Promes (31) kunnen koppelen aan een versleutelde telefoon van de gekraakte chatdienst SKY-ECC. Dat laat de officier van justitie maandag weten in de Amsterdamse rechtbank.

Justitie heeft belastende informatie weten te onderscheppen over internationale drugshandel, waarvoor de oud-Ajacied terecht staat. De 31-jarige Amsterdammer zou ook een vuurwapen hebben gehad, zo zou blijken uit informatie van het Team Criminele Inlichtingen van de politie.

Justine Asbroek persofficier : Het is enerzijds wel een beetje een bijzondere dag, want het gebeurd niet heel vaak dat twee verschillende feiten op één zitting worden behandeld.

We hebben chats gevonden waaruit de berokkenheid van de verdachte blijkt, hij had dat wat ons betreft een sturende rol, hij geeft instructries aan jongens die vervolgens de cocaïne uit de container moet halen om die aan loods te lossen en dat zijn berichten in de trand van “Kom op jongens aan het werk, hou ons op de hoogte”, maar ook op het moment dat zij de loods niet kunnen vinden geeft hij het juiste adres.

 

 

Aanbevolen