Jan Hoekman persofficier over eis 240 uur taakstraf Thijs Römer

Het Openbaar Ministerie heeft een werkstraf van 240 uur en één dag cel (90 dagen, waarvan 89 dagen voorwaardelijk) geëist tegen acteur Thijs Römer voor het online seksueel misbruiken van drie minderjarige meisjes. Ook was hij volgens het OM in het bezit van kinderporno. Daarnaast moet hij zich verplicht laten behandelen.

Jan Hoekman persofficier : Het Openbaar Ministerie eist een taakstraf van 240 uur en een grotendeels voorwaardelijke gevangennisstraf met een proeftijd van twee jaar en een behandel verplichting. Dat is omdat wij bewezen achten dat verdachte jonge meisjes heeft geleid tot ontuchtige handelingen ze daar ook afbeeldingen heeft laten maken en naar hem toe zenden en ook zelf dickpicks heeft gestuurd.

In Nederland geld een taakstraf verbod voor sommige delicten, één van de delicten waar deze verdachte van wordt ook, maar dat kan opgelost worden door een dag gevangenisstraf onvoorwaardelijk te eisen dat heeft de Hoge Raad goedgekeurd, dat hebben we dus ook gedaan, die dag moet hij overigens wel uitzitten.

Dit is gewoon een reeële realistische mogelijkheid en wij eisen natuurlijk uiteindelijk een straf waarvan wij vinden dat dat bij de feiten past, en dat is deze, en dat betekent dat wij vinden dat overwegend gewoon die taakstraf verricht moet worden, een lange taakstraf maar dat is wel passend bij deze delicten.

De impact bij de slachtoffers was enorm dat hebben we ook uit de slachtoffer verklaringen vandaag kunnen horen, het ging om jonge meisjes, meisjes die soms heel kwetsbaar waren, die ontzettend verliefd waren ook op deze verdachte en van die positie en zijn positie ook als veel oudere volwassene heeft hij zich ook schaamteloos misbruik van gemaakt.

 

 

App groepen

Jan Hoekman : Hij had deze appgroepen  met fans van met name Moordvrouwen, het programma waar hij toen destijds in speelde, en deze meisjes waren groot fan van hem, van die positie heeft hij gebruik gemaakt door hun steeds meer sexueel getinte gesprekken te betrekken en om uiteindelijk te vragen om allerlei sexuele afbeeldingen te maken en naar hem toe te sturen. Meisjes waren ook bang want als ze dat niet deden en andere meisjes wel dat ze dan bij hem uit de gunst raakten en ook van die positie heeft hij gebruik gemaakt.

De houding van de verdachte lijkt wel wat berekenent dat was bij de Politie ook zo, als je kijkt waar hij nog wel herinneringen aan heeft en waar niet dan lijkt daar een soort grens te zitten bij vraag of de betreffende fan meerder of minderjarig was.

Het is belangrijk in deze zaak dat er aan de slachtoffers erkenning wordt gegeven en dat hoeft nog niet eens zo in de vorm van een Spijt wordt denk ik wel, erkennen en bekennen wat je hebt gedaan en dat je daarmee de grens bent overgegaan, het had hem natuurlijk wel gesierd als hij gewoon spijt had betuigt.

Video

 

 

Aanbevolen