Jalal Onchin blijft 90 dagen langer vast explosie Schammenkamp Rotterdam

Eerste zitting is op 13 mei 2024 Rechtbank Rotterdam, waarschijnlijk een pro-forma zitting, dan wordt de zaak nog niet inhoudelijk behandeld.

De Raadkamer heeft vandaag besloten dat Jalal Onchin nog zeker 90 dagen langer vast blijft zitten, hij wordt verdacht van het veroorzaken van de explosie aan de Schammenkamp Rotterdam begin Februari 2024, hierbij kwamen drie mensen om het leven waaronder de neef van Jalal Illias (22 jaar).

Jalal was de huurder van de box waar de explosie plaats vond. Het zou gaan om een drugslab. Er zijn blauwe tonnen met zoutzuur en aceton gevonden, deze kunnen worden gebruikt om cocaïne wit te wassen. Jalal blijft in beperking zitten wat betekend dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat en worden televisie in zijn cel weggehaald, hij lucht apart en heeft geen contact met de medegedetineerden. Op zijn celdeur staat ook aangegeven dat Jalal in beperking zit.

Jalal Brak onder andere door de politie afzetting om de vermiste personen te zoeken, tenminste dat is wat iedereen dacht, maar volgens mij wilde hij sporen uitwissen. Jalal werd gezien als held, maar later als verdachte.

Het onderzoek naar de uiteindelijke toedracht is nog in volle gang, dit onderzoek kan nog weken duren, misschien wel maanden. Er zijn nog geen verdere verdachten aangehouden.

In zijn werkplaats deed Jalal O. klussen in het sanitair, zei hij eerder tegen Rijnmond. Ook liet hij zijn vriend en collega Mustafa gebruikmaken van de ruimte. Mustafa was maandag op het moment van de explosie aan het werk met Ilyas, het neefje van O.

Beide mannen overleefden de explosie niet. Jalal O. zelf was 40 minuten voor de explosie weggereden van zijn werkplaats. Hij maakte rechtsomkeert toen hij Mustafa en Ilyas niet te pakken kreeg na de eerste berichten over de brand.

Jalal verklaarde tegen Rijnmond dat hij aan een deur van een klant aan het sleutelen was terwijl Mustafa en Ilyas spullen aan het uitladen waren. Dat wilde niet lukken, dus liet hij de twee achter. Daarna reed hij weg uit de straat.

Jalal zegt onschuldig te zijn

Jalal beweert dat hij onschuldig is.. jaja …Nee je bent niet onschuldig als je een drugslab in je garagebox hebt, je bent keihard schuldig.

 

Aanbevolen