Hugo Hillenaar Hoofdofficier van justitie OM Rotterdam persconferentie Erasmus MC

Hugo Hillenaar Hoofdofficier van Justitie OM Rotterdam persconferentie over de schietincidenten op het Erasmus MC en Heiman Dullaertplein.

Bij twee schietincidenten in Rotterdam zijn drie doden gevallen. Het gaat om een 39-jarige vrouw en een 43-jarige man (van wie de politie eerder per vergissing zei dat hij 46 was). Een 14-jarig meisje dat zwaargewond raakte, is later aan haar verwondingen overleden.

De 32-jarige man Fouad L. uit Rotterdam die is aangehouden voor de schietpartijen, is een student aan de Erasmus Universiteit. Hij is een bekende van de politie.

Hugo Hillenaar Hoofdofficier van Justitie OM Rotterdam : Geachte aanwezigen, een gitzwarte middag in Rotterdam. En ook ik wil mijn intense medeleven uitspreken en betuigen aan de slachtoffers en de nabestaanden. En alle mensen die van dichtbij getuigen zijn geweest wens ik heel veel sterkte toe.

Direct na het incident is de politie onder leiding van een officier van justitie van mijn parket een strafrechtelijk onderzoek gestart naar de toedracht van deze verschrikkelijke gebeurternis. Een groot politieteam is bezig met een onderzoek dat minitieus wordt uitgevoerd.

De verdachte is een student aan de Erasmus Universiteit hier in Rotterdam inmiddels aangehouden. Ern op dit moment gaan wij er van uit dat hij in zijn ééntje heeft gehandeld. Hij wordt op dit moment verhoord door de politie en hij werkt mee aan het onderzoek.

Over het motief van deze verschrikkelijke daden kunnen wij op dit moment nog niets zeggen. Het onderzoek is nog volop bezig. De verdachte is een bekende van justitie en in 2021 is hij vervolgt en veroordeeld voor dierenmishandeling.

Hoe gaat het onderzoek nu verder, morgen zal de verdachte voor het eerst naar de rechter-commissaris gaan en zoals het er nu uit ziet zal hij aanstaande maandag of dinsdag worden voorgeleid.

 

Video

 

Aanbevolen