Hugo Hillenaar en Rolan van Dongen Officier van Justitie over Ad de Beer

Hugo Hillenaar hoofdofficier van justitie en Rolan van Dongen Officier van Justitie over Ad de Beer jeugdofficier OM Rotterdam

Ad de Beer Jeugdofficier van justitie Openbaar Ministerie Rotterdam is op 69 jarige leeftijd overleden. Ik heb zijn naam regelmatig voorbij zien komen in Magazines waar hij vertelde over de rellen in Rotterdam en zijn werk als jeugdofficier. 1 van zijn laatste eisen en zaken was volgens mij die van de jongen die zonder reden een vrouw in haar rug stak, deze kun je hier lezen :

Hugo Hillenaar :  “Hij was niet zomaar een collega, maar een icoon, de verpersoonlijking van de menselijke maat. Ad ging persoonlijk naar de grens om verdachten die in België waren aangehouden op te halen. Hij was van de klare taal, de jongens wisten precies wat ze aan hem hadden. Door zijn onorthodoxe aanpak hebben heel veel jongeren een nieuwe kans gekregen.”

Rolan van Dongen: “Hij laat echt een leegte achter. Ik herinner mij een jeugdzaak waarbij de verdachte mij zag en vroeg: ‘waar is meneer De Beer?’ Alsof het hun privé-officier was. Zijn naam staat ook gekerfd in het arrestantenverblijf.”

Wie hem ook gaan missen: ‘zijn jongens’, de jonge boeven die hij allemaal van naam en bijnaam kende. In de woorden van Jayden, die deze boodschap doorstuurde naar zijn advocaat: “Ad, ik wens je heel veel rust toe daarboven en we zien elkaar weer in het hiernamaals.”

Bron Rijnmond
Aanbevolen artikelen