Het OM vervolgt Sanne S. aka Cato die zichzelf stalkte Zeeman confronteert

Sanne aka Cato wordt door het OM Oost-Nederland vervolgt voor stalking, in 2017 melde Sanne zich bij het programma Zeeman confronteert, uit onderzoek bleek dat Sanne zichzelf stalkte, ze gebruikte daarbij Spoofing, het nummer van de door haar zogenaamde stalker Berry werd gespoofd waarna het leek alsof de berichten van Berry zelf kwamen, voor de recherche was dit ook de aanleiding dat te denken.

Na de ontdekking van Thijs en zijn team, maar ook een aangifte van Berry tegen Sanne, doet de politie uitgebreid onderzoek onder leiding van het Openbaar Ministerie. Het OM laat weten dat de zaak tegen de vrouw inmiddels rond is.

“Wat het OM betreft is wettig en overtuigend te bewijzen dat zij in 2017 valse aangiftes heeft gedaan en dat ze in 2017 misbruik heeft gemaakt van de identiteit van de veroordeelde. Dat betekent dat we haar gaan vervolgen voor de feiten”, laat persofficier Menno Hoekstra weten. Het OM verdenkt de vrouw van het doen van een valse aangifte en identiteitsfraude. “Het onderzoek heeft aangetoond dat de berichten die in 2017 zijn verzonden, de stalking en de bedreigingen, afkomstig zijn van de vrouw.

Onschuldig veroordeeld

Ook voor het Openbaar Ministerie bestaat die mogelijkheid en dat overwegen we ook, maar daar hebben we nog geen beslissing over genomen.” Thijs is blij met de beslissing van het Openbaar Ministerie om Sanne te vervolgen. “Als dit wordt bewezen, dan zou dat betekenen dat Berry onschuldig is veroordeeld. Een gerechtelijke dwaling”, vertelt hij.

Berry is blij met de beslissing van het OM, laat hij weten aan RTL Boulevard. “Het is onvoorstelbaar dat mevrouw in staat is geweest om zo veel valse aangiftes te doen. Zij is altijd op haar woord geloofd en dat heeft ertoe geleid dat ik ten onrechte in de gevangenis heb gezeten en ten onrechte in het Pieter Baan Centrum opgenomen ben geweest”, laat hij weten via zijn advocaat.

“Het is voor mij een grote opluchting dat zij nu eindelijk door de mand is gevallen. Haar vervolging is een eerste stap naar gerechtigheid voor mij. Daarnaast is mijn advocaat bezig met een herzieningsverzoek. Dat gaat zo snel mogelijk naar de Hoge Raad.”

Aanbevolen