Henk Mous Officier van Justitie rechtszaak Thijs Römer

Justitie heeft dinsdag tegen Thijs Römer een werkstraf van 240 uur, een dag celstraf en 89 dagen voorwaardelijke celstraf geëist. Ook moet hij verplicht worden behandeld. Volgens justitie heeft de acteur zich schuldig gemaakt aan online zedendelicten met minderjarigen.

De officier van justitie stelde dat de 44-jarige acteur de minderjarige meisjes heeft gebruikt voor zijn eigen lustbeleving.

Of Römer de dag celstraf ook echt moet uitzitten als de rechtbank de eis overneemt, is nog de vraag. De acteur is twee dagen verhoord op een politiebureau. Dat kan eventueel tegen elkaar worden weggestreept.

De zaak tegen Römer is gebaseerd op drie aangiften van inmiddels volwassen vrouwen. Zij vertelden de politie dat zij seksueel contact hadden met Römer toen zij veertien, vijftien of zestien jaar waren. Niet fysiek, maar online.

Henk Mous Officier van Justitie : De minderjarige fans waren een tegemakkelijke prooi in de periode waarin verdachte zelf minder in zijn vel zat, en dat heeft hij enkel gebruikt om zijn eigen lust beleving zonder genoeg na te denken over de gevolgen. Zo zegt hij bij de reclassering “De ongelijkheid in contact en het leeftijdsvershil hebben gaande weg uit het oog verloren en toen had het iets onschuldigs.

Video

 

 

Aanbevolen