Gegijzelde Israëlische studente Inbar Haiman is vermoord door Hamas

De 27-jarige Israëlische studente Inbar Haiman (27), die tijdens een muziekfestival werd gegijzeld, is vermoord door Hamas. Dat zeggen het Israëlische leger en het Hostages and Missing Families Forum. Haiman, die visuele communicatie studeerde, werkte als vrijwilliger op het festival toen ze door gewapende Hamasstrijders zou zijn meegenomen op een motor.

Inbar Haiman die op 7 oktober werd gegijzeld door Hamas, is gedood in gevangenschap in Gaza, zo maakte het Hostage and Missing Families Forum zaterdagavond bekend na bevestiging door de IDF, meldt The Jerusalem Post.

Haiman,27, deed vrijwilligerswerk op het buitenfeest van Nova als ‘helper’, het verlenen van hulp aan mensen in medische of geestelijke nood tijdens het evenement. Toen de aanval begon, slaagde ze erin te ontsnappen aan Hamas-terroristen en verstopte ze zich meer dan twee uur voordat ze werd betrapt door mannen die op een motorfiets reden en werd ontvoerd naar Gaza.

In de video’s waarin haar ontvoering werd gedocumenteerd, leek Haiman bewusteloos.

Haar vriendin, Einav Somech, zei dat Haiman, op basis van wat aan de familie was uitgelegd, geen medische behandeling heeft gekregen die haar leven had kunnen redden. Haar dood werd vastgesteld op basis van recente inlichtingenbevindingen.

Aanbevolen