Dit is niet waar : Telehoren van verdachten zonder toestemming kan alleen in uitzonderlijke gevallen

Televerhoren van verdachten zonder toestemming kan alleen in uitzonderlijke gevallen, de waarheid : Televerhoren is om ritjes naar de Rechtbank te besparen

Wat een ontzettende onzin lees ik op Rechtspraak : Telehoren van verdachten zonder toestemming kan alleen in zeer uitzonderlijke gevallen. Het Besluit Videoconferentie regelt echter dat dit niet zonder toestemming van een verdachte mag bij voorgeleiding aan de rechter-commissaris en bij de inhoudelijke behandeling van de zaak door de meervoudige kamer, dus de inhoudelijke behandeling van de zaak die moet leiden tot een einduitspraak.

Nou dat is dus mooi niet zo. Televerhoren worden ook bij de Raadkamer uitgevoerd, wat bij mij is gebeurd, en het erge is nog dat de verbinding bar slecht was, ik kon de Rechters wel horen maar zij mij niet. Dat ging dus de hele zitting zo, ik heb niks kunnen zeggen. Als ik 90 dagen langer had moeten vast zitten had de zitting ook via Televerhoren gegaan. Lekker dan .. kun je gewoon niks zeggen.

Ik was niet op de hoogte gesteld dat er een Televerhoor was. Ik lag te slapen in mijn cel, toen mijn celdeur open ging en ik snel mee moest want er was een Televerhoor, ik had eigenlijk 2 dagen later naar de rechtbank gemoeten, dus waarom dat opeens vervroegd werd, geen idee.

Besparing vervoer naar Rechtbank

Het schijnt zo te zijn dat een Televerhoor ritjes naar de Rechtbank bespaard. Dat is wat ik te horen kreeg. Over het uitvallen van de verbinding kreeg ik alleen sorry te horen. Echt schandalig dit. Niemand heeft mij om toestemming gevraagd voor een Televerhoor met de rechtbank.

Dat Televerhoor niet bij de Rechter-Commissaris kan dat is logisch, omdat je vanuit het Politiebureau naar de rechtbank wordt gebracht.

Bron Rechtspraak
Aanbevolen artikelen