De Week van Greet den Holder Socialmedia-adviseur bij het OM

Greet den Holder werkt als socialmedia-adviseur bij op het PaG (Parket-Generaal) in Den Haag. Op Instagram Werken bij het OM vertelt ze wat haar werk inhoud bij het OM

23 Januari 2023 : Mijn naam is Greet den Holder en deze week mag ik jullie mee op sleeptouw nemen. In september ben ik begonnen als senior socialmedia-adviseur bij het OM. Op het PaG (Parket-Generaal) in Den Haag zit ik in een fijn socialmediateam met 2 anderen. En samen vallen we onder een communicatieteam van ongeveer 18 collega’s.

Die zal je vast nog gaan tegenkomen in mijn verhalen! Deze week ga je met mij mee op enkele werkbezoeken en laat ik je zien hoe het is om nieuw het OM binnen te komen. Wie weet wil je daardoor ook door de vacatures van het OM bladeren 😉 En mocht je vragen hebben, laat ze achter in een reactie.

25 Januari 2023 : Als lhbti’er kijk je (vaak) naar de diversiteit- en inclusieclausule bij vacatures. Mag ik hier mezelf zijn? Kan ik gewoon over mijn thuissituatie praten? Nou kun je bij de Rijksoverheid er wel van uitgaan dat dit oké geregeld is. Maar toch, ondanks wat er geschreven staat, maken de mensen de organisatie. Dus het blijft spannend.

Bij mijn vorige baan was ik net uit de kast gekomen als non-binair (shout-out naar mijn fantastische collega’s bij @inspectielent!), terwijl ik aan het solliciteren was bij het OM. Handig! Hoe doe je dat dan bij een nieuwe organisatie? Want je identiteit is belangrijk. Ik besloot uiteindelijk maar mijn voornaamwoorden die/diens in mijn emailhandtekening te zetten in plaats van het aan te kondigen. Degenen die het interesseerden, kwamen zo langs. Dat werkte voor mij prima, en het leverde leuke gesprekken op. De manier waarop kan natuurlijk voor iedereen anders zijn.

Nu ik enkele maanden aan het rondkijken ben binnen de organisatie en mijn takenpakket redelijk voor ogen heb, zie ik dat er ruimte is om me aan te sluiten bij de d&i-club van het Openbaar Ministerie en het roze netwerk van JenV en BZK. Dat ga ik dan ook doen

Bron Werken bij het OM
Aanbevolen artikelen