Daniëlle van Zetten Persofficier Rotterdam Stealthing Jinek RTL4

1 video

Daniëlle van Zetten persofficier Rotterdam vertelt in RTL4 en Jinek over het strafbare feit en het fenomeen Stealthing

Stealthing is in veel landen als strafbaar, er zijn al mensen voor veroordeeld, in Duitsland kreeg een man acht maanden voorwaardelijke celstraf en hij moest het slachtoffer 3.000 euro schadevergoeding betalen.

In Nederland komt het begrip Stealthing niet voor in het Wetboek van Strafrecht en daarom heeft het OM Rotterdam die twee mannen aangeklaagd wegens verkrachting en kregen ze de strafeis te horen van 12 maanden waarvan vier maanden voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar.

Daniëlle van Zetten persofficier Rotterdam : Het is voor het eerst dat stealthing en zaken waarin dat aan de orde is en waarbij het Openbaar Ministerie heeft geduid als verkrachting wordt voorgelegd aan de rechtbank.

Stealthing is echt een nieuw fenomeen en concrete cijfers kan ik niet benoemen het enige wat ik wel kan vertellen is dat er afgelopen anderhalf jaar er drie aangiftes het Openbaar Ministerie hebben bereikt waarvan er twee vandaag zijn aangebracht bij de rechtbank en 1 is er nog in behandeling, aldus Daniëlle van Zetten Officier van Justitie OM Rotterdam.

Video

 

Aanbevolen