Daniëlle van Zetten Officier van Justitie over de Strafeis Silvano M

20 jaar cel TBS Silvano M, voor dood rapper Feis. Paul Verspeek sprak met Daniëlle van Zetten van het OM Rotterdam over deze eis

Rapper Feis werd op nieuwjaarsdag 2019 doodgeschoten voor een cafe aan de Nieuwe binnenweg in Rotterdam, zijn broer raakte zwaar gewond. Silvano M. zou de schutter zijn geweest en niet alleen van dat schietincident, maar ook van het beschieten van een auto op de A20 4 weken eerder.

Justitie komt met een eis 20 jaar cel en TBS maar had eigenlijk meer celstraf willen eisen. Paul Verspeek sprak met Daniëlle van Zetten van het OM Rotterdam.

Daniëlle van Zetten Officier van Justitie : Het gaat in deze zaak om een doodslag, 2 maal poging doodslag en 2 maal wapen bezit. De Officier van Justitie heeft uitgelegd dat voor doodslag een maximum geld voor 15 jaar, maar eigenlijk als je kijkt naar de ernst van deze feiten, de hoeveelheid aan delicten en het gevaar, het geweld wat is gebruikt, dan past daar een hoge gevangenisstraf bij.

Triggerhappy is een term die valt, en dat past eigenlijk bij het gedrag wat deze verdachte laat zien, op het moment dat er maar iets gebeurd of iemand op zijn pad komt wat hem niet zint, is zijn eerste reactie z’n pistol pakken en schieten.

Bron Rijnmond
Aanbevolen artikelen